Uiergezondheid 2

Uiergezondheid 2


Derminal UierZorg is de nieuwe uierhuidverzorgingslijn van Vetius Biotechnology bestaande uit een UierOlie en een UierMint. Derminal UierZorg is een integraal multi-component verzorgingsproduct voor de uierhuid. Derminal werkt samen met het natuurlijk microbioom van de uierhuid, om de natuurlijk weerstand van de huid te ondersteunen, ruwe huid en micro-scheurtjes of onzuiverheden effectief te behandelen en te voorkomen.

Dit is wat Derminal doet: het herstellen van het huidmicrobioom, meer elastisch maken van de huid, en hydrateren. Tegelijkertijd worden nevenwerkingen als rode vlekjes en een ruwe huid geminimaliseerd. Microscheurtjes kunnen een verzamelplaats zijn van schadelijke bacteriën en uiteindelijk voor infecties zorgen.

Derminal combineert de microbioomwetenschap met een mix van effectieve olieën, propolis en salicylzuur, dat werkzaam is tegen onzuiverheden. Naast plantaardige oliën bevat Derminal emu olie dat afkomstig is van de emu. Emu olie is de meest huidverwante olie en emu olie staat bekend om het superieure effect op de huid. Andere uiterst werkzame natuurlijke werkzame stoffen en onze exclusieve KRx –technologie komen daar nog bij.

Microbioom, microben, en huidflora zijn misschien nog niet heel bekende termen, maar ze spelen een grote rol in de uiergezondheid. Ondanks dat ze onzichtbaar zijn voor het blote oog, mogen ze niet over het hoofd worden gezien want ze helpen bij het behoud van een gezonde huid en uier.

Het microbioom is het natuurlijke bacteriële ecosysteem van de huid. Het draagt in belangrijke mate bij aan een evenwichtig en gezond huidbeeld. Soms raakt het microbioom uit balans, als "slechte" bacteriën de "goede" bacteriën verdringen. Dat kan leiden tot huidproblemen en uiteindelijk een verhoogd celgetal en mastitis. Een juiste balans in het huidmicrobioom is daarom essentieel.


Onze KRx technologie maakt de ingrediënten nog effectiever en nauwkeuriger. De aanwezige werkzame combinaties van revitaliserende voedende stoffen wordt dieper in de huidlagen getransporteerd dan tot nu toe mogelijk was. De Derminal KRx-technologie combineert het van bijen afkomstige propolis op synergetische wijze de aanvullende werkzame stoffen om de werkzaamheid, werkingsduur en de afgiftenauwkeurigheid ervan te vergroten.


Onderzoek met propolis wijst uit dat het bij verschillende huidproblemen erg effectief is. Propolis bevat meer dan 300 verschillende stoffen. Dit zijn grotendeels chemische stoffen die vanuit het onderzoek bij planten en bomen al langer of korter bekend waren. Ook de functie van die stoffen is goeddeels bekend. Voor het grootste deel bestaat propolis uit hars en was, aangevuld met etherische oliën, pollen, mineralen en vitamines.

 
Voordelen van Derminal

1-Derminal verbetert de weerstand van de huid

2-Derminal ondersteunt het microbioom van de huid van de uier

3-Micro-inkapseling van de KRx techniek maakt een doelgerichte afgifte van de werkzame stoffen van Derminal tot diep in de huid en het onderliggende weefsel mogelijk.

 

De wetenschap achter Derminal kiest voor een aanpak op meerdere fronten: de formules passen zich daarbij aan het unieke microbioom van de huid aan. Ze helpen de uierhuid om zichzelf te verdedigen zonder het natuurlijk evenwicht te verstoren.

Aanvullende ingrediënten zijn o.a.:

-salicylzuur: de gouden standaard voor een probleemhuid.

-niacinamide: is de vitamine B3, een veelzijdige vitamine; versterkt de natuurlijke barrière en bevordert de hydratatie; versterkt de natuurlijke huidbarrière.

-barnsteenzuur: verhoogt de werking van salicylzuur; bevordert een gezond, evenwichtig microbioom.

-moerasspirea: rijk aan sterke antioxidatieve fenolzuren, stimuleert de natuurlijke weerstand van de huid; ondersteunt een evenwichtig microbioom.

-bisabolol: zuiver biotechnologisch extract; oorspronkelijk afkomstig uit de kamille; kalmeert de huid.

 

In Deminal UierMint zit ook een muntextract met menthol. Munt is een populair product voor op de uier, met name vanwege de verkoelende werking. De belangrijkste actieve stof in de muntsoorten is menthol. Menthol bindt aan dezelfde receptor die koude kan detecteren of voelen, dit is de zogenaamde 'cold and menthol receptor 1' (CMR1). Wanneer menthol hieraan bindt, lijkt een verkoelend effect op te treden. Echter, bij hoge concentraties menthol treedt juist irritatie en pijn op. Het gebruik van uiermint met hoge % menthol (>25%) zijn een zeker risico. Belangrijker zijn echter pijnstilling, herstel van huid en huidmicrobioom en een antibacteriële werking van een verzorgingsproduct voor de uier.