Honden info producten

Producten honden

Goede voeding voor je hond uiteraard belangrijk. Naast goede voeding zijn supplementen dan vaak niet nodig. In sommige gevallen kan een supplement je hond helpen. Bijvoorbeeld kan een goed supplement extra’s bieden in tijden van herstel, na een operatie, bij pijn, stress/onrust of ter ondersteuning na een behandeling.

Honden die herstellende zijn hebben een vergrote behoefte aan voedingstoffen zoals vitamine C, zink, bepaalde B vitaminen, vitamine E en selenium.

Bij oudere honden neemt het vermogen af om stoffen vanuit de spijsvertering op te nemen. Een ruimere aanbieding van voedingsstoffen is dan essentieel. Ook is het voor oudere honden beter om vaker kleinere hoeveelheden aan te bieden dan dagelijks één of twee keer grote porties.

Artrose bij de hond kan erg pijnlijk zijn. Er zijn op de markt erg veel supplementen met glucosamine en glucosamine maar de wetenschappelijke onderbouwing van de werking van deze stoffen bij artrose ontbreekt zoals ook is te lezen op de website van het Medisch Centrum voor Dieren. Met name goede vetzuren en pijnstilling is bij artrose nuttig. Vetius Biotechnology richt zich op wetenschappelijke bevindingen om producten samen te stellen. Goede omega vetzuren zijn volop aanwezig in levertraan voor uw hond. Levertraan bevat de hoogste gehaltes omega 3 vetzuren, hoger dan visolie. Ook zijn van nature vitamine A en D aanwezig. Deze natuurlijke vitamines zijn effectiever dan chemische vitamine A en D.  Daarom is levertraan een beter product dan visolie.

PEA is een natuurlijke pijnstiller die over een langere periode genomen kan worden. Ook van zwavelverbinding MSM is bekend dat het pijnstillende effecten kan hebben.

Een supplement kan je hond ook ondersteunen voor een goede gezondheid en rust. We hebben kruidenpreparaten en voedingssupplementen samengesteld voor verschillende toepassingen (spoedig verkrijgbaar onder het merk Bikkja):


Gewrichten/ Artrose 

Stress  

CBD olie 

Pijn 

Weerstand / Immuunsysteem 

Vacht en huid 

Magnesium citraat