Paarden info producten

Paarden Producten

 

Vetius Biotoechnology heeft een aantal hoogwaardige natuurlijke producten voor paarden ontwikkeld. De producten zijn ontwikkeld op basis van wetenschappelijke inzichten, orthomoleculaire voeding, fytotherapie en TCM (traditionele Chinese geneeskunde). Uitgangspunt van de producten is het herstellen of in stand houden de balans van het paard. 

Elk product bevat daarom een effectieve combinatie van krachtige natuurlijke ingrediënten met een brede werking op de gezondheid van je paard. Met de kracht van de natuur wordt én blijft je paard fit. 

Omdat weiland steeds minder verschillende kruiden bevat loopt het paard een gezondheidsrisico. De kruidendiversiteit in weilanden is gemiddeld teruggelopen van 50% in de vorige eeuw naar 3% tegenwoordig. In een normale, natuurlijke situatie eet een paard tientallen soorten grassen, kruiden, bloemen, schors en struiken. Dit heeft een positief effect op het microbioom van het paard en daarmee direct ook op de gezondheid van het paard. Dit is de reden waarom verschillende kruiden de basis voor onze producten zijn. Naast deze basis worden onze producten versterkt met verschillende orthomoleculaire componenten zoals vitamines, aminozuren, sporenelementen, vetzuren. Dit is er op gericht om het lichaam met de benodigde voedingsstoffen aan te vullen tot de juiste hoeveelheden, zodat het lichaam optimaal gezond kan blijven. Na zware inspanning of tijdens herstel van ziekte is dit ook van groot belang. Het lichaam moet via de voeding alles opnemen wat het nodig heeft aan brandstoffen (koolhydraten en vetten), aan bouwstoffen (eiwitten en vetten) en aan regulerende en beschermende stoffen (vitamines, mineralen en aminozuren). Als het lichaam te weinig, eenzijdige of onvolwaardige voeding krijgt aangeboden, zal het bepaalde functies niet meer kunnen uitoefenen en zal dit op langere termijn leiden tot lichamelijke en psychische klachten. Factoren als vervuiling, straling, stress, e.d. kunnen dit proces nog versnellen. Wij gebruik van specifieke medicinale paddenstoelen. 

Onze producten zijn ontwikkeld met dierenartsen, voerdeskundigen en onderzoekers en hebben hun weg gevonden naar verschillende top stallen en fokkerijen in binnen- en buitenland. 


Onze lijn producten bestaat (spoedig verkrijgbaar): 

Herstel 

Spieropbouw 

Pijn/relieve 

Omega olie 

Sperma 

Stress 

Weerstand